!PROČ OBLIČEJOVÁ JÓGA NENÍ TO PRAVÉ OŘECHOVÉ + JAK ZUMBÍME TENTO TÝDEN!

30.07.2018 12:36
Jiz nekolik let si uvedomuji, ze pres pohyb mohu vyjadrovat svou vrozenou esenci a zaroven momentalni emoci. Jsem si vedoma, ze nasim cilem je cesta poznani, diky kteremu rosteme a muzeme vedome zazivat a prozivat vsechna sva tela (fyzicka, mentalni atd). Za ta leta jsem pochopila mnoho veci o svem tele, o zazracnych mechanismech jeho fungovani, o tom, jak je vse propojeno a souvisi se vsim a navazuje na sebe z fyziologickeho hlediska a take z psychosomatickych duvodu. Tak a ted k veci. 
Vite proc holywoodske hvezdy utraci nemale penize za zkraslujici procedury, kremy, spickove trenery oblicejovych jog a gymnastik, ale ve finale se obraci na plasticke chirurgy? Odpoved je jednoducha. Jsou to pouze docasne lokalni berlicky. Nelze oddelit hlavu od zbytku tela, nelze si myslet, ze oblicej je samostatna nezavisla jednotka (anatomicka struktura) a je mozne ho omladit bez prace s telem. Platysma (sval, ktery pokryva klicni kosti, predni cast krku, dolni celisti) se cvicenim zkracuje a stahuje mekke tkane obliceje dolu. K tomu je treba dodat silnou tenzi stredove fascie tela, tzn. linie alba, ktera se take zkracuje a tahne platysmu dolu, proto je oblicej zrale zeny zbaven krku a nikdy nebude vypadat mlade, pokud hmatove techniky nevrati vazovym spojenim elasticnost a puvodni delku. Nelze si myslet, ze cvicenim mimickych svalu (oblicejova joga/gymnastika a podobne nazvy) dosahneme omlazeni obliceje, kdyz prave zkracene svaly jsou pricinou zbytecnych vrasek a zahybu. Oblicejova joga pomuze sice prokrvit svaly, ale bude fungovat jen na mladem obliceji. Praxe ukazala, ze u zrale pleti se vrasky naopak prohloubuji a starnuti se urychluje.
Kdyz je zak pripraven, ucitel se najde a proto mi do cesty prisla Koncepce Xany Bati (KXB www.xanabati.cz) a ja se tak stala jeji certifikovanou trenerkou (cvicime v Radonicich, zajemce-vedome zeny, uz nenahanim, ale ony prichazi samy, tudiz mi staci napsat ;) KXB bylo pro me logickym vyustenim mych dosavadnich poznani s praci s telem i s psychikou. Zde neoddeluji sve telo na jednotlive casti a neoddeluji ho od ostatnich tel. Metoda je navic univerzalni a ma sve vysledky, ktere se projevuji nejen esteticky, ale hlavne zdravotne (protoze krasa je zdravi - fyzicke i psychicke).
O KXB jsem natocila za ty 2 roky jiz nekolik videi na mem youtube kanale 
 
;) p. s. stale pomaham zenam vybijet nepotrebne a dobijet potrebne i na svych zumba lekcich www.primazumba.cz 
 
Ale letni ucast je nizka, proto vyhlasuji na zumbu tento tyden nutnost rezervace. Pokud vas bude mene nez 8, Zumba nebude. Pokud vice, Zumba bude a ja se budu moc tesit. Termin tento tyden je streda 1.8. v 19 hod na fotbalovem hristi v Radonicích. Hlaste se mi. Jak to dopadne, dam info na www.